Välj mellan Magasinet, Lillstugan eller Stora Huset

Magasinet

Magasinet

Renoveringen av Magasinet blev mer omfattande än vi tänkt, då det visade sig att taket var i sämre skick än förväntat. Till slut var det bara att skal av timrade väggar från 1700-talet som stod kvar.

Magasinet består nu av ett enda rum med öppen planlösning som innefattar sovloft, köksavdelning plus separat badrum (dusch). Trappan till sovloftet är brant, så vi rekommenderar inte att mindre barn skall sova på loftet.

Sovloftet har plats för två personer. Rummet har en bäddsoffa (130 cm bred). Uppvärmning sker huvudsakligen med kamin, med stöttning av el-värme. Köksavdelningen har kyl/frys, micro, och spis med ugn.

Lillstugan

Lillstugan

Lillstugan var tidigare ”undantaget”, dvs det hus dit gamlingarna flyttade när nästa generation tog över gården.

På nedre botten finns vardagsrum/matrum, köksavdelning och badrum (dusch).

Från köket kan man gå direkt ut i trädgården till en uteplats. Uppvärmning sker med köksspis och kassett i öppen spis, med stöttning av el-värme. Köksavdelningen har kyl/frys, micro och spis med ugn.

Hela övre våningsplanet har en öppen planlösning med sluttande tak. 4 personer kan sova i 2 sängar plus en bäddsoffa. TV finns på övre våningsplanet.

Stora Huset

Stora Huset

I Stora Huset finns tre sovrum, Gamla Köket, Blå Rummet och Rosa Rummet.

Dessa rum delar ett gemensamt badrum (dusch) och har övre hallen som sällskapsrum med TV. Dessa rum har inte tillgång till någon köksavdelning.

Gamla Köket och Blå Rummet har två sängar var, medan Rosa Rummet har en ”grand lit” (120 cm). Vi rekommenderar inte några extra personer (ej heller barn) i Blå eller Rosa rummet, då det då blir trångt.